Havdal i Tingvoll

YournameCom © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

 

Havdal på Tingvoll


Nordmøre

                                                              Navn og ord i blå kursiv er linker.

Ole Pedersen Fiskergaard

Som skikken var, brukte Ole ulike etternavn, etter hvert som han flyttet til nye bosteder. Enten det var etter hvor han var født, eller vokste opp eller etter hvor han bodde.

Han ble født på Dypvik, men vokste opp på Grovadalen også kalt Fiskergarden. Begge stedene var husmannsplasser på Sula, Møre og Romsdal, Norge.

Da han ble konfirmert i 1870 bodde han fremdeles på plassen Grovadalen. Det gjør han også i 1875 da Lisa/Elise Karolusdatter arbeider på nabogården, Rabben.

Han blir ført inn som far til Olaf, Lisas barn, i kirkeboken for Ulstein i 1876.

Neste gang vi finner spor av ham er ved vielsen i 1883. Han gifter seg med Brit Larsdatter Havdal, f. 1856. Hun kommer fra gården Havdal som ligger i Tingvold kommune, i Romsdalen. De ble gift i Tingvoll kirke. Han brukte skrivemåten Fiskegård.

   Link til Tingvoll kommune

Tingvoll er et gammelt sted. Navnet sier at det lå et ting der i gammel tid. Det var der de møttes for å holde orden i samfunnet. 

Tingvoll kirke er opprinnelig fra 1100-tallet.

Bilder fra Havdal fra 2009.

Oppigardeni dag, her bodde sannsynligvis Ole og familien, selv om de drev Negaren, Havdal. Senere flyttet de til Vågbø.

Oppigarden: Gardsnr. 102, bruksnr 2  Negarden Grn 102, Brknr 1

Utløe på Negaren

Nydelig utsikt fra Havdal til Tingvollfjorden. Ned mot Negarden. 

Boligen på Negarden, Havdal, er to stabbur som er satt sammen. Det var ønske om ei større stue, men det kom ikke noe nytt hus. Selv om det var mange forsøk. Les om dette i Hans Hyldbakks Gards- og ættesoge for Tingvoll. ( side 701 i band III) fra 1963.